Помпи за водна мъгла BREEZY, ARTIC, POLARIS, PREMIUM, EVOLUTION, PROFESSIONAL, NT-FOG, VAR

Документи за сваляне
КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-BREEZY.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-ARCTIC.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-POLARIS.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-PREMIUM.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-EVOLUTION.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-PROFESSIONAL.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-NT-FOG.pdf КАТАЛОГ-ПОМПИ-ЗА-ВОДНА-МЪГЛА-TECNOCOOLING-EVOLUTION-VAR.pdf
Информация за продукта

 

ПОМПИ ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

Ние предлагаме широка гама от помпи за мъгла с високо налягане 1000-psi (70 bar). 

Всички наши помпи са проектирани и изработени с термична защита и защита от късо съединение. Всички наши професионални устройства включват предпазен превключвател за ниско ниво на водата, предотвратяващ работата на уреда при недостатъчно водоснабдяване. Тези подобрения правят нашата гама от помпи най-защитените и най-високо оценените помпи на пазара!
Нашите помпи за мъгла използват 4-полюсен или 6-полюсен двигател с ниска скорост. Това намалява скоростта на работа на помпата и намалява шума и вибрациите, като същевременно поддържа необходимото налягане и дебит. Повечето от нашите помпи се предлагат в 115V, 230V или 380V
Предлагаме и специализирана интегрирана система за климатичен контрол (HT контролер). Контролерът е придружен от дистанционен сензор, който автоматизира операциите въз основа на програмируеми настройки за температура и влажност. 
Ако търсите персонализирано решение, ние изграждаме нашите помпи за мъгла за голямо разнообразие от приложения, които включват персонализирани контроли, които да отговарят на вашите нужди. Предлагат се и допълнителни компоненти, като вентили за електрически зони, изпускателни клапани и предпазни превключватели и тези устройства могат да включват използването на задвижване с променлива честота (VAR или VFD) за многозонови приложения.

 

 

POLARIS помпа за водна мъгла

 

 

Комплектите BREEZY TIME KIT са подходящи за охлаждане на открити площи от 20 до 80 кв.м

Системи за водна мъгла за охлаждане на открити пространства, пълен комплект за инсталиране с включена високонапорна бутална помпа, дюзи и елементи за монтаж "направи си сам"

 

 

ПОМПА ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ BREEZY.                      

 

 

Комплектите BREEZY TIME KIT включват помпи за налягане до 70 bar - бутална помпа с 3 бутала с керамично покритие и алуминиева глава с уплътнения с дълъг живот с монофазно ел. захранване с щепсел. Помпата има клапан за регулиране на налягането с байпас, индустриален клас електродвигател с термична защита от претоварване, ключ ON/OFF, цифров цикличен таймер (за настройка от 1 секунда до 99 минути). Всички модули, снабдени с цифров таймер, позволяват да модулират работата на системата, регулираща разпръскването на мъглата според циклите ден-нощ и следователно спестяват енергия и вода и допринасят за получаване на оптимална температура на околната среда. Стандартно таймера пуска помпата за няколко секунди и я спира за няколко секунди. Помпата има вградени електромагнитен клапан за автоматично източване с високо налягане, електрически кабел със захранващ щепсел Schuko, антивибриращи крака, ниско ниво на шум 58 db(A). Двигателят е с ниско ниво на шума тип QES (Quiet Engine System) - особено предпочитан в курорти, басейни, барове, ресторанти, хотели, супермаркети, където шумът може да смущава гостите.

 

Тази серия битови помпи за високо налягане е подходящото решение с висок стандарт за качество и безопасност за всички изисквания за изграждане на професионални системи за мъгла с дебит от 0,5 до 0,9 l/min с еднофазен електродвигател. Висококачествени компоненти като керамични бутала, алуминиева глава, дълготрайни професионални уплътнения, гарантират гладка работа и дълготрайна надеждност.


Помпата има интегриран цифров таймер, който предлага пълен контрол на ефективността на системата за мъгла чрез директно регулиране на честотата на пръскане на мъгла, което увеличава предимствата за консумация на вода и енергия със спестявания до 70% в сравнение със стандартните системи.


Тази помпа е подходяща за малки и средни външни охладителни системи благодарение на специалното програмиране на вградения таймер, който ви позволява да задавате цикли на работа и пауза за секунди. Неговият автоматичен дренажен соленоиден клапан позволява перфектно източване на тръбопровода и осигурява оптимални характеристики на системата против капене. Електрическите двигатели на QES осигуряват пълна ефективност с най-ниска консумация на енергия и работа с нисък шум.

 

 

ПОМПИ ЗА ВОДНА МЪГЛА BREEZY, ARTIC, POLARIS

 

Високонапорните помпи от сериите BREEZY, ARTIC, POLARIS са за дебит от 0,5 до 6 l/min, налягане 70 bar, подходящи за свързване на от 8 до 75 дюзи.

 

 

ПОМПА ЗА ВОДНА МЪГЛА  professional

 

ПОМПИ ЗА ВОДНА МЪГЛА PREMIUM, EVOLUTION, PROFESSIONAL

 

Високонапорните помпи от сериите PREMIUM, EVOLUTION, PROFESSIONAL са за дебит от 0,6 до 12 l/min, налягане 70 bar, подходящи за свързване на от 4 до 150 дюзи.

 

 

 

 ПОМПА nt-fog бутална помпа за мъгла

 

 

ПОМПИ ЗА ВОДНА МЪГЛА NT-FOG, VAR

 

Високонапорните помпи от сериите NT-FOG, VAR са за дебит от 0,5 до 43 l/min, налягане 70 bar, подходящи за свързване на от 5 до 545 дюзи.

 

 

 

ДЮЗИ ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

ДЮЗИ ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

Ние предлагаме дюзи с най-новия почистващ се дизайн с резба 10/24" и 1/8". Дюзите за мъгла се предлагат от месинг с никелирано покритие и от неръждаема стомана. Предлагаме разнообразие от други дизайни на дюзи като артикули по специална поръчка с различни размери на отвора.


Гамата дюзи Economy включва размери на отвора от 0.006” до 0.020” с адаптер против капене. Предлагат се от месинг с никелирано покритие или от неръждаема стомана. Дебитът за този диапазон варира от 0,73 gph до 3,26 gph.

TCN дюзите за мъгла включват размери от 0.006” до 0.020” с адаптер против капене и почистващ филтър. Предлагат се изработени от никелиран месинг или от неръждаема стомана с размери на отвора от 0.006″ до 0.020″ и дебит на потока от 0.73 gph до 3.26 gph.

Гамата адаптери за дюзи включва удължители, преходи, холендрови връзки и адаптери с различни резби

 

 

ВЕНТИЛАТОРИ ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

 

ВЕНТИЛАТОР ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

Вентилаторите за мъгла са най-доброто решение за открити площи, за да осигурят въздушен поток и охлаждане с най-добра ефективност. Двете интегрирани системи, вентилация и мъгла, заедно осигуряват най-добрия резултат срещу високите нива на относителна влажност през горещите сезони.

Вентилаторите за тежко натоварване предлагат големи предимства при промишлено вътрешно охлаждане благодарение на високата производителност и ниската консумация на енергия, в сравнение със стандартните климатични системи.
Нашите стандартни и изпускателни вентилатори предлагат висока мощност и гладка, ефективна работа. Издръжливият поцинкован корпус е здрав, компактен и лесен за инсталиране. Автоматични щори са включени в смукателните модели. Моделът с висока скорост на въздуха осигурява максимално охлаждане при най-ниски разходи за електричество.

Стенните модели се предлагат с размери 30" - 80 cm, 24" - 60 cm и 20" - 50 cm диаметър с 4, 5 или 8 броя дюзи за водна мъгла

Висящ модел се предлага с размер 20" - 50 cm диаметър с 4 броя дюзи за водна мъгла

Вентилационните боксове се предлагат с размери 55" - 138 cm, 45" - 115 cm, 38" - 90 cm и 30" - 80 cm диаметър с 5 или 8 броя дюзи за водна мъгла

 

 

 

 

ПРИНЦИП НА ОХЛАЖДАНЕ

 

Изпарителното охлаждане е отговорно за хлада, който усещате, когато ветрец достигне кожата ви. Въздухът изпарява водата върху кожата ви, като топлината на тялото ви осигурява енергията.

 

Чрез впръскване на вода, посредством помпа за високо налягане, през нашите специално проектирани дюзи за мъгла, ние създаваме мъгла, направена от ултра фини водни капчици със среден размер под 10 микрона.

 

Тези малки водни капчици бързо абсорбират енергията (топлината), присъстваща в околната среда и се изпаряват, превръщайки се във водна пара (газ). Енергията (топлината), използвана за превръщане на водата в газ, се елиминира от околната среда, следователно въздухът се охлажда.

 

 

изпарително охлаждане системи за охлаждане на открито

 

 

Ползи: Намалява температурата. Намалява летящите насекоми. Възможност за увеличаване на капацитета. Абсорбира прах и цветен прашец. Специални ефекти.

 

 

ПРИНЦИП НА ОХЛАЖДАНЕ С ВОДНА МЪГЛА

 

 

 

 

КАТАЛОГ И СХЕМИ ЗА МОНТАЖ ЗА ПОМПИ И СИСТЕМИ ЗА ВОДНА МЪГЛА TECNOCOOLING

 

 

Приложения на различни системи за водна мъгла на TecnoCooling

 

 

система за охлаждане с водна мъгла

 

Жилищно охлаждане с мъгла

 

Много хора не могат да се насладят на своите вътрешни дворове или дворни площи през горещините на лятото. Домашни любимци и растения страдат от силна топлина. Клиентите казват, че техният начин на живот е променен изцяло от система за мъгла за външно охлаждане ). Те вече не са „заклещени“ в домовете си. Домашните любимци и растенията са по-здрави. Сега можете да се наслаждавате "на открито" през цялата година. Нашите системи за замъгляване са прост, евтин и привлекателен начин за понижаване на температурата с 10-12 °C на открито и на закрито без намокряне.

Ползи: Намалява температурата. Намалява летящите насекоми. Възможност за увеличаване на капацитета. Абсорбира прах и цветен прашец. Специални ефекти.

 

 

охлаждане за заведения с водна мъгла

 

Търговско охлаждане с мъгла

 

Когато температурите се повишат до 30°C и повече, храненето във вътрешните дворове от на открито, външните барове и беседките се превръщат в необитаеми и губят пари. Нашата система за замъгляване с линия за мъгла или вентилатори или в комбинация от двете може да превърне това пространство в удобно и печелившо убежище. Нашите системи за замъгляване са прост, евтин и привлекателен начин за понижаване на температурата с 10-12 °C на открито и на закрито без намокряне.

Ползи: Намалява температурата. Намалява летящите насекоми. Възможност за увеличаване на капацитета. Абсорбира прах и цветен прашец. Специални ефекти.

 

 

Индустриално охлаждане с мъгла

 

Индустриално охлаждане с мъгла

 

Системите за мъгла са инсталирани с огромни предимства за климатизация на големи вътрешни площи поради високите ползи и намалена консумация на енергия. Създайте по-безопасна и по-продуктивна работна среда. Охлаждането на служителите, оборудването и процесите може да доведе до по-щастливи служители и по-големи печалби. В този случай служителите са по-продуктивни. По-хладните машини издържат по-дълго и могат да произвеждат повече. Много процеси, които се нуждаят от охлаждане, могат да се ускорят с помощта на охлаждане с мъгла.

Климатизацията на големи индустриални складове, включително тези, които трябва да работят с отворени врати и прозорци, досега беше невъзможно с конвенционалните системи. Днес обаче системите за мъгла стават идеални за охлаждане на големи площи (индустриални навеси, гаражи, работилници) или за разсейване на високи топлинни емисии от промишлени процеси (леярни, машини). Охлаждащият ефект може също да се комбинира с контрол на влажността за повишаване на производителността в специфични индустрии (хартия, дърво, текстил).

Водата се впръсква под налягане от специални патентовани дюзи, способни да генерират много фини капчици, по-малки от 10 микрона, които незабавно се абсорбират от въздуха, без да мокрят повърхности и предмети отдолу. Резултатите са значителни: ниска цена на монтаж и експлоатация, незабавно ефективен, охлаждащ ефект е локализиран само в зоните на интерес, възможност за монтаж в затворена, полуотворена и открита среда.

Важен аспект на системите за мъгла са силно ограничените разходи в сравнение с традиционните индустриални климатици. Монтажът е лесен и бърз, тъй като системите се доставят в модулен комплект, с полиамидни тръби и бързи съединители. Системите за мъгла са проектирани да работят с ниски експлоатационни разходи и изискват минимални изисквания за поддръжка.

Ползи: Увеличава се общата производителност на персонала. Охлаждане в локализирани зони. Контрол на прах, газове, изпарения и други вредни емисии. Незабавно намаляване на температурата. Разходите за монтаж намалени със 75%. Значителна икономия на енергия. Лесна и евтина поддръжка. Намален топлинен стрес

 

 

Охлаждане на добитък с мъгла

 

 

Охлаждане на животни с мъгла

 

Птиците и животните, като хората, са по-щастливи и по-продуктивни, когато им е приятно. Водната мъгла намалява топлинния стрес и повишава производителността.

Мъглата осигурява облекчаване на топлинния стрес за всички категории домашни птици. Смъртността се намалява драстично. Бройлерите без стрес продължават да се хранят и да растат. Носачките снасят повече яйца и по-качествени яйца. Мъглата увеличава апетита на свинете - майки, което подобрява производството на мляко. Това от своя страна увеличава теглото на малките при отбиване, увеличава размера на бъдещите прасета и позволява на свинята да се възстанови по-бързо. Прохладните условия увеличават сексуалното желание и броя на сперматозоидите, както и сексуалното развитие. Говедата също са подложени на топлинен стрес. Това състояние може да повлияе на производството на мляко, наддаването на тегло и цикъла на размножаване. Посредством мъглата кравата е доволна и продуктивна крава. Майката природа има неприятен начин да каже на хората и конете да забавят темпото, когато работят в екстремни горещини, и ако тези предупреждения бъдат игнорирани твърде дълго, може да доведе до бедствие. Но състезания, гонки и шоута се провеждат при всякакви метеорологични условия и ако искаме нашите коне да дават всичко от себе си, докато се състезават в жегата, тогава трябва да направим всичко възможно, за да ги кондиционираме и аклиматизираме да издържат на високи температури. Системата охлажда обитателите, без да създава влажна среда.

Ситемите имат лесен монтаж, минимална поддръжка и ниска консумация на енергия. Има много доказани рентабилни приложения за изпарително охлаждане, които го правят предпочитан избор. Разходите за инсталиране и експлоатация на системите за водна мъгла могат да бъдат много по-ниски от традиционните климатици.

 

 

Охлаждане и овлажняване на оранжерии с мъгла

 

Охлаждане и овлажняване на оранжерии с мъгла

 

Системите за мъгла се използват с огромни предимства за поддържане на правилния климат в оранжерии от всякакво измерение. Системите за мъгла играят важна роля в контрола на климата в оранжерията. Системите за мъгла също се използват с огромни предимства за поддържане на правилната температура и влажност в околната среда, при условия на принудителна или естествена вентилация. През лятото бързото изпаряване на мъглата ще охлади оранжерията поради принципа на изпарителното охлаждане, като същевременно овлажнява околната среда при ниска относителна влажност. През зимата системата поддържа правилната влажност, предотвратявайки обезводняването на културите, причинено от отоплителните системи. Средата, създадена от нашата система, е подходяща за най-деликатните култури (напр. отглеждане на млади семена, отглеждане на тропически растения и цъфтящи растения), където не е възможно да се използват традиционни методи за пръскане.

Системата за мъгла работи при налягане от 1000 PSI (70 bar) и е проектирана да произвежда водни капчици с диаметър по-малък от 5-10 микрона, които за техния размер на джуджета остават окачени във въздуха за дълго време, създавайки ефект на мъгла.

Обикновено всички производители имат проблем с ниската влажност и високите температури. Сериозни проблеми възникват, когато влажността в оранжерийната среда падне под 30% RH. Растенията ще страдат и обикновено забавят или спират процеса на растеж. Всъщност много оранжерии в сухи условия се затварят през летните месеци, докато околните температури не се понижат до приемливо ниво.

Много ниската цена на нашите системи е важен аспект на замъгляването в оранжерията, в сравнение с други решения за контрол на климата. Енергийните разходи са ниски, лесни и бързи инсталации, като се има предвид, че системите се доставят в различни решения или в комплекти тип "направи си сам", или чрез прости решения на бързи съединители. Нашите системи са проектирани да работят с много ниски разходи и с минимална поддръжка.

 

 

 

Предварително охлаждане с мъгла

 

 

Предварително охлаждане с мъгла

 

Климатичните системи работят най-зле през горещите летни дни, точно когато са най-необходими. Капацитетът на охлаждане намалява с 14-15%, а потреблението на мощност се увеличава с 31%. Проблемът възниква в кондензаторите, които трябва да променят изпарения хладилен агент в течност, принуждавайки въздуха през уреда и поглъщайки топлина от хладилния агент, причинявайки кондензацията му. Прилагането на система за мъгла с вода към охладители с въздушно охлаждане може да подобри ефективността при повечето работни условия, тъй като водната мъгла може да понижи температурата на въздуха, влизащ в кондензатора. Ефективност на системата: +30% увеличен капацитет на охлаждане ефективност на системата: +30%. При типичните охладители с въздушно охлаждане намаляването на температурата на въздуха в кондензатора с 6 °C ще доведе до 14% подобрение на ефективността и 12°C около 25-30%.

 

 

 

mosKITo Terminator

 

mosKITo Terminator

 

mosKITo Терминатор е идеалната външна система за защита срещу комари с високо налягане за дозиране на репеленти срещу насекоми с вграден таймер и голяма гъвкавост при програмиране. Дозирането на правилното количество репелент на ден никога не е било по-лесно.

Висококачествени компоненти като бутала от неръждаема стомана, анодизирана алуминиева глава, дълготрайни професионални уплътнения, гарантират гладка работа и дълготрайна надеждност. Нашият вграден цифров таймер предлага пълен контрол на ефективността на системата за мъгла чрез директно регулиране на честотата на пръскане на мъгла, което увеличава предимствата за консумация на вода и енергия със спестявания до 70% в сравнение със стандартните системи.

Mosquito Terminator е ефективна и надеждна външна защитна система.
Той може да защити периметър от 200 м (650 фута), създавайки безопасна зона около вашия имот.

 

 

 

 

BREEZY TIME KIT

 

Комплектите BREEZY TIME KIT 11/22 са от типа "Направи си сам" и включват необходимите компоненти за монтаж на системата от самия потребител:помпа за водна мъгла BREEZY TIME, комплект за филтриране на входящата вода 1x5" 1/2" - 5 микрона, резачка за тръби, 5 мм найлонова тръба във формата на ролка 25 метра, 5 мм найлонова тръба 80 cm в необходимото количество според избрания модел, 5 мм фитинг за една дюза в необходимото количество според избрания модел, 5 мм краен фитинг за 1 дюза, 0,15 mm дюзи против капене от месинг/неръждаема стомана в количество според избрания модел, скоби за 5 mm тръба s необходимото количество според избрания модел.

 

Принципна монтажна схема

 

МОНТАЖНА СХЕМА ЗА ПОМПА ЗА ВОДНА МЪГЛА

 

 

Изисквания към водата, използвана в системите за мъгла

 

За да се осигури нормална работа и производителност на оборудването, водата трябва да отговаря на следните изисквания:

  • Качеството на водата трябва да е в съответствие с установените стандарти на СЗО
  • Твърдостта на водата не трябва да надвишава 30 френски градуса
  • Не се допуска вода, съдържаща твърди частици (пясък, отломки)
  • Водата задължително трябва да е предварително филтрирана с най-малко 5 микронен филтър
  • Препоръчителна температура на водата: +15°C, максимална температура на водата + 40°C. Превишаването на тази стойност ще увеличи топлинния стрес в помпата, двигателя и други механични части
  • Нормалното градско водоснабдяване може да се счита за подходящо за приложения с мъгла

 

 

Защо система от TecnoCooling и защо с високо налягане 70 bar?

 

За разлика от по-евтините (обикновено китайски) системи с ниска ефективност и риск от повреди при които аерозолните капчици са по-големи поради по-ниското налягане, те не се изпаряват напълно във въздуха и ефекта е мокри повърхности с по-малко понижаване на температурата на въздуха със същият разход на енергия. Мъглата, която професионалните системи на TecnoCooling създават е фина мъгла (с налягане 70 bar) с размер на капчиците приблизително 10 микрона, които напълно се изпаряват във въздуха, поемайки максимално количество топлина от въздуха.

 

 

 

TecnoCooling системи и помпи за водна мъгла за високо налягане

 

TecnoCooling е световен лидер в производството на оборудване за системи за мъгла. TecnoCooling предлага най-широката гама от решения за мъгла на пазара. "Ние сме ангажирани всеки ден да изучаваме иновативни продукти, които ни позволяват да бъдем първият Ви избор в света на мъглата"

 

АКВА СИСТЕМИ ЕООД е официален дистрибутор на TecnoCooling за България

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се хармонизират правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, следва да се запознаете с Политиката за поверителност и Политиката относно „Бисквитки“ (“Cookies”) на Aqua Systems. В случай че се съгласите и приемете посочените политики, вие може да продължите да използвате настоящата интернете страница като получавате „Бисквитки“ (“Cookies”) на използваните от вас устройства. По всяко време можете да ограничите използването на „Бисквитки“ (“Cookies”) или изтриете вече съхранени „Бисквитки“ (“Cookies”) чрез настройките на съответния браузър.

Повече информация